1 burk kondenserad mjölk
150 g smör
300 g digestivekex
1 liter jordgubbar
1 1/2 dubbeldajm
3 dl vispgrädde
Lägg burken med kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull
Häll på vatten så att det täcker och lite till
Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock
Se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll på efter hand
Ta upp burken och skölj i kallt vatten
Låt svalna helt
Klä insidan av en form med löstagbar kant med plastfolie
Smält smöret
Mixa digestivekexen i en matberedare
Häll i smöret och mixa lite till
Tryck ut blandningen på bottnen av formen
Ställ i kylen 1 timme
Rensa och dela jordgubbarna
Finhacka dajmen
Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av dajmen
Lossa kanten från botten
Lyft upp den och dra försiktigt bort plasten
Lägg på ett fat
Bred på kolakrämen
Därefter breder du på dajmgrädden
Toppa med jordgubbar och resterande dajmkross
1 kommentar:
MUMS!!
Skicka en kommentar