200 g rökt skinka
200 g riven lagrad ost
2 ägg
3 dl vetemjöl
100 g smör
1,5 msk vatten
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 stor påse babyspenat
2 bananschalottenlökar
200 g haricots verts
2 msk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
olivolja
Gör pajdegen. Knåda ihop mjöl, smör och vatten till en jämn deg
Tryck ut degen i en pajform och ställ i frysen ca 10 minuter, alternativt kylen i ca 30 minuter
Gör äggstanningen. Blanda två ägg med 1 dl mjölk och 1 dl grädde samt en nypa salt
Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
Strimla skinkan i tunna strimlor
Ta ut pajskalet ur ugnen och lägg skinkan i botten
Ta en av lökarna och skiva tunt. Stek sedan tillsammans med spenaten i en stekpanna
Låt löken mjukna och fyll sedan på i pajen
Slå på äggstanningen och toppa med riven ost
Baka pajen på 200 grader i 35-40 minuter. När pajen fått färg och äggstanningen stannat är pajen klar
Blanda en senapsdressing med schalottenlök som grund. Hacka löken fint och blanda med dijonsenap och vitvinsvinäger. Rör ordentligt och tillsätt olivolja successivt under omkörning. Om dressingen blir för tjock, späd med vatten till önskad konsistens.
Blanchera sedan haricots verts i kokande saltat vatten, dvs låt dom koka ca 3 minuter, lyft sedan upp och lägg i iskallt vatten.
Servera pajen med haricots verts som vänts runt i senapsdressingen
1 kommentar:
Mums vad gott :) Du vet väl att jag har en ny matbild-tävling på min matblogg? Så skynda dig in och tävla om produkter värda över 1000 kr om du inte redan gjort det :)
Skicka en kommentar