Bild och recept från House of Philia
1 kg fläskkarré utan ben
2 msk fuego spice-mix
1 lime
1 apelsin
1 msk kinesisk soja
1 tsk spiskummin
5 vitlöksklyftor
1/2 - 1 l coca cola
Fuego Spice-mix:
3 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk vitpeppar
1 msk svartpeppar
1 msk vitlökspulver
1 msk chilipulver
1 msk torkad oregano
1 msk salt
Skär fläskkarrén i små bitar och gnid in kryddblandningen i köttet
Pressa över lime och apelsin
Häll i soja och spiskummin
Finhacka och tillsätt vitlöken
Låt marinera i kylen i minst en timme
Lyft upp köttet ur marinaden. Spara marinaden
Stek köttet
När köttet fått fin färg häller du över marinaden
Häll över coca-cola så att det täcker köttet och fyll på när det behövs
Småkoka minst två timmar under lock
Ta av locket mot slutet och låt koka ihop tills du har en härlig kletig massa
Servera tillsammans med tortillabröd, sallad på mango/chili/lime/salt/koriander
Guccamole, gräddfil och picklad rödlök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar