500 gram nötfärs/blandfärs
1 riven gul lök
1 1/2 dl riven västerbottensost
1 riven gul lök
1 1/2 dl riven västerbottensost
1 vitlök
2 ägg
3 msk ströbröd
2 ägg
3 msk ströbröd
salt, svart peppar
1 finhackad chili
2 tsk sambal oelek
1/2 – 1 dl finhackad persilja
1 finhackad chili
2 tsk sambal oelek
1/2 – 1 dl finhackad persilja
Ställ ugnen på 225 grader.
Blanda ihop samtliga ingredienser till köttbullesmeten.
Smörj en ugnsplåt.
Sedan är det bara att rulla köttbullar och lägga ut dem på plåten.
Ställ in i ugnen tills de fått fin färg, rulla dem på plåten någon gång och kolla att de är ordentligt genomstekta innan du tar ut dem.
Ca 10 – 15 minuter, beror på hur stora du har gjort.
Blanda ihop samtliga ingredienser till köttbullesmeten.
Smörj en ugnsplåt.
Sedan är det bara att rulla köttbullar och lägga ut dem på plåten.
Ställ in i ugnen tills de fått fin färg, rulla dem på plåten någon gång och kolla att de är ordentligt genomstekta innan du tar ut dem.
Ca 10 – 15 minuter, beror på hur stora du har gjort.
4 kommentarer:
Låter ju hur goda som helst!
Smart att steka dem i ugnen, det har jag aldrig testat! Kan inte påstå att jag lagar köttbullar så särskilt ofta på traditionellt sätt heller ( har en mormor som skämmer bort mig med hemrullade köttbullar) men de gånger jag gjort de har jag stört mig på stekoset så nästa gång blir det ugnen. Tack för tipset!
Låter supergott ska testa någon dag....
kram
sandra
Mmmm med ruccola, vilken vacker bild! Det blir nog middagen imorrn. Tack för tipset och en fin blogg! Happy Monday! towe.
Skicka en kommentar