Den här kladdkakan är så god så man smäller av
Du gör den så här:
3 ägg
3 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 g smält smör
2 nypor flingsalt
2 plopp eller center
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret och låt det svalna något
Rör ihop ägg och socker
Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten
Rör sist ned smöret
Vispa ej kladdkakesmet. Det kommer in luft och kakan blir torr och det vill vi ju inte
Smöra och bröa en rund form med avtagbar kant
Fördela smeten i formen och tryck ned en rulle plopp
Ställ in i ugnen 20-30 minuter
Den ska vara lite lös i mitten
Ta ut den från ugne samtidigt som du stänger av ugnen
Fördela andra rullen med plopp på kakan
Ställ in kakan någon minut på eftervärmen
Ta ut kakan och bred ut den smälta chokladen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar