måndag 2 juni 2014
Festlig fläskfilé med rosmarin och timjan
ca 8 portioner
Dag 1:
1,5 kg fläskfilé
1 stor vitlök
5 kvistar rosmarin
5 kvistar timjan
3/4 dl flingsalt
grovmalen peppar
smör
1 l vatten
Dag 2:
1/2 vitlök
1 kruka finhackad rosmarin
1 citron
2 dl olivolja
salt, peppar
Sätt ugnen på 175 grader
Stek fläskfiléerna i smör så de får fin yta
Lägg på en plåt, salta och peppra
Stick entermometer i en av filéerna och baka i mitten av ugnen till innertemperaturen ligger på 65 grader. Ta ut filéerna och låt svalna
Skala och skiva vitlöken
Koka upp vatten, rosmarin, timjan, vitlök, salt och peppar. Låt svalna
Häll marinaden över fläskfiléerna och låt stå över natten i kylskåpet
Dag två:
Skala citronen och strimla skalet i fina strimlor
Koka upp lite vatten och släng i skalet
Koka ett par minuter och häll därefter av vattnet
Finhacka vitlök och rosmarin
Blanda örter, citronskal, saft från citronen och olivoljan
Skiva fläskfiléerna och häll över citronmarinaden
Låt stå i två timmar
Servera rumstempererade med en fräsch sallad och potatisgratäng
Etiketter:
Kött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar