2,5 dl havregryn
1 dl socker
75 g smält smör
1 dl mörk sirap
5-6 dl skivade jordgubbar
Blanda smeten, dvs havregryn, socker, smör och sirap
Rör ihop allt till en smet och platta ut smeten i en pajform
Förgrädda på 200 grader till spaken blir gyllenbrun
Ta ut pajen ur ugnen och lägg över ett tjockt lager med jordgubbar
Bred sedan över marängsmeten
(Klassiskt marängrecept men med ca 1,5 dl jordgubbspuré (färska jordgubbar))
In i ugnen på 225 grader en kort stund tills marängen fått en liten ljusbrun och krispig yta
Låt inte pajen vara inne för länge för då blir jordgubbarna vattniga
Jordgubbarna ska vara nästan kalla
Det är bara marängen som gräddas
Det handlar om sekunder, max några få minuter
Håll stenkoll för perfekt resultat
Recept: http://styledevie.se/2014/05/11/godaste-jordgubbspajen/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar