fredag 23 september 2011

Kyckling Milanese



4 kycklingfiléer
2 1/2 dl mjölk
4 dl ströbröd blandat med
1 tsk svartpeppar o 1 tsk havssalt
1 dl olivolja

Lägg kycklingsfiléerna mellan plastfolie. Platta ut dem.
  Häll mjölken i en vid skål och ströbrödet på en flat tallrik.
Doppa filéerna först i mjölken och sedan i ströbrödet så att de får en jämn panering runt om.
Hetta upp olivoljan i en teflonpanna. Stek filéerna först på ena sidan i ungefär 4 minuter och sedan på
 den andra sidan i cirka 3 minuter – tills de är bruna och krispiga.
Serveras med Rostade körsbärstomater med rucola

5 dl körsbärstomater
2 matskedar olivolja
havssalt
2,5 dl rucola
1 matsked balsamvinäger

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg tomaterna i en ugnsform och häll över 1 matsked olivolja och salta lätt.
Rosta dem i ugnen i 45 minuter, rör om då och då, tills de är spruckna och supersöta. 
 Häll 1 matsked olivolja över rucolan, tillsätt vinäger och salt och rör om försiktigt.
Häll tomaterna över salladen.
Lägg en kycklingfilé på varje tallrik och häll en handfull rucolablandning över det.

Inga kommentarer: