lördag 22 oktober 2011

Laxgryta med hetta


2 pers.
2 laxbitar
1- 2 chilifrukter
olivolja
2 morötter
2 stycken salladslökar
ca 5 dl vispgrädde
färsk dill
vitt vin
1 msk hummerfond
1/2 ask kräftskjärtar
några droppar citron
ev lite sambal oelek

Skala morötterna och slanta dem i lagom stora bitar. Hacka lök och chili.
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs morötterna, löken och chilin – de ska bli glansiga.
Skär laxbitarna i 1 x 1 cm tärningar.
Häll i grädde och vin efter smak. Låt sjuda upp tills morötterna börjar mjukna lite.
 Smaka av med fond och färsk dill.
Rör ner laxen och låt sjuda i ca 5 minuter.
Ta bort grytan från värmen och rör ned kräftorna, de ska bara bli varma. Kokar de så blir de lätt sega.

2 kommentarer:

Allt och/eller Inget sa...

Oj vad gott detta såg ut!! Kram Linda

Anonym sa...

MMMM ser så gott ut:) Jag gillar din blogg och tänkte följa...ser dock inte twitter eller facebook? Vill du ha skön sommar inspiration kan du kolla in min blogg:)
Ha en kanonvecka.

LOVE Maria på inredningsvis