söndag 21 september 2014

Fyllda Dumlecookies




Det här behöver du till ca 32-35 kakor

120 g smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl 
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 påsar Dumlekolor


Sätt ugnen på 200 grader

Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jämn massa

Vänd ner socker och blanda ihop

Blanda ner äggen i sockersmeten. Blanda väl

Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat, salt, socker och vaniljsocker i en skål

Vänd ner i sockersmeten och blanda ihop till en smidig deg

Förbered Dumlen genom att ta bort pappret runt dom

Häll upp en skål med strösocker

Lägg bakplåtspapper på en plåt

Rulla ihop degen till små bollar 

Platta ut dom och fyll dom med en Dumle

Rulla ihop till en boll igen



Rulla dom i sockret

Lägg dom med lite avstånd på plåten

Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter

Passa noga. Det går fort på slutet

Kakorna ska spricka och lite av Dumlen ska flyta ut innan du tar ut dom



Recept och bilder från Jennys matblogg

Inga kommentarer: