lördag 13 april 2013

Saftig lax med kall dijonsenap och äggsallad


http://56kilo.alltforforaldrar.se


4 laxfiléer
salt, svartpeppar

Äggsallad:
4 ägg
4 msk majonnäs
2 msk mjukt smör
salt, peppar

Såsen:
1/2 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
2 msk dijonsenap
1 tsk dragon
1 tsk oregano
salt, peppar


Ugnsstek laxen på låg temperatur blir den saftig och extra god. Använd termometer. 
Låt fisken bli 52 grader, vilket tar ca 30 minuter.

Börja med såsen: Blanda majonnäs, creme fraîche, dijon och örtkryddor. Smaka av och ställ kallt.

Salta och peppra laxen och lägg i en form. Kör den på 120 grader till en innertemperatur av 52 grader.

Under tiden kokar du äggen.
Hacka dem med äggskäraren kors och tvärs. 
Blanda med majonnäs och smör. Smaka av med salt och peppar.

Servera med valfria grönsaker

Inga kommentarer: