lördag 13 april 2013

Lax med balsamicosås och päron

Bild: www.arla.se



500 g lax
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sås:
2 1/2 dl grädde
1 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
1/2 tsk japansk soja
1 tsk oregano
1 dl pumpakärnor
2 päron
2 msk smör
1/2 dl hackad gräslök


Sätt ugnen på 225 grader
Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra
Blanda samman grädde, balsamvinäger, kycklingfond, soja och oregano
Häll det i formen och strö pumpakärnor på laxen
Stek i övre delen av ugnen, ca 15 minuter
Dela pärona i bitar och ta bort kärnorna
Stek päronen i smör i en stekpanna och lägg dem i formen
Strö över gräslök





Inga kommentarer: