tisdag 18 november 2014

Plopp-kladdkaka


Den här kladdkakan är så god så man smäller av

Du gör den så här:

3 ägg

3 1/2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

4-5 msk kakao

2 dl vetemjöl

150 g smält smör

2 nypor flingsalt

2 plopp eller center



Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret och låt det svalna något

Rör ihop ägg och socker

Blanda de torra ingredienserna och rör ned i smeten

Rör sist ned smöret

Vispa ej kladdkakesmet. Det kommer in luft och kakan blir torr och det vill vi ju inte

Smöra och bröa en rund form med avtagbar kant

Fördela smeten i formen och tryck ned en rulle plopp

Ställ in i ugnen 20-30 minuter

Den ska vara lite lös i mitten

Ta ut den från ugne samtidigt som du stänger av ugnen

Fördela andra rullen med plopp på kakan

Ställ in kakan någon minut på eftervärmen

Ta ut kakan och bred ut den smälta chokladen

NJUUUUT!




Och som vanligt har jag hittat detta fantastiska recept hos Jenny 


Inga kommentarer: