söndag 23 november 2014

Superenkel fläskfilégratäng




500 g fläskfilé

1 msk soya

1 röd chili

1 purjolök

2 msk vetemjöl

1 dl grädde

1 dl chilisås

2 dl vatten

1 köttbuljongtärnin

1/2 msk sambal oelek

riven ost


Strimla purjolöken. Använd så mycket du kan. Gärna det gröna om det är fräscht

Strimla fläskfilén

Hacka chilin fint

Stek fläskfilén i smör så att den får fin yta

Lägg i purjo och chili och låt de fräsa med tills de är mjuka

Blanda ned vatten, soya och buljongtärning och koka ett par minuter

tills buljongtärningen har löst upp sig

Häll därefter i chili, grädde, mjöl och sambal oelek

Koka i ca fem minuter tills såsen tjocknat lite

Smaka av med salt och peppar och ev sambal

Strö över riven ost och gratinera i ugnen på 225 grader tills osten har fått fin färg

Servera med ris och nachos



Recept från Mitt kök




1 kommentar:

jannice lindell sa...

å,vilka recept du bjuder på! :)