måndag 2 juni 2014

Godaste jordgubbspajen



2,5 dl havregryn

1 dl socker

75 g smält smör

1 dl mörk sirap

5-6 dl skivade jordgubbar


Blanda smeten, dvs havregryn, socker, smör och sirap

Rör ihop allt till en smet och platta ut smeten i en pajform

Förgrädda på 200 grader till spaken blir gyllenbrun

Ta ut pajen ur ugnen och lägg över ett tjockt lager med jordgubbar

Bred sedan över marängsmeten

(Klassiskt marängrecept men med ca 1,5 dl jordgubbspuré (färska jordgubbar))

In i ugnen på 225 grader en kort stund tills marängen fått en liten ljusbrun och krispig yta

Låt inte pajen vara inne för länge för då blir jordgubbarna vattniga

Jordgubbarna ska vara nästan kalla

Det är bara marängen som gräddas

Det handlar om sekunder, max några få minuter

Håll stenkoll för perfekt resultat



Recept: http://styledevie.se/2014/05/11/godaste-jordgubbspajen/

Inga kommentarer: